lauantai 28. lokakuuta 2017

Amager - The Bastard Princess: greippistä NEIPA:a Tanskanmaalta

Tuplasti kuivahumaloitua NEIPA:a Amagerin panimolta Kastrupista Tanskasta. Valmistusaineet panimon mukaan ovat: "Water. Barley malts: Pilsner, Wheat, Carapils. Hops: Columbus, Simcoe, Citra. Yeast: UK-ale".  Nimi liittyi jonkun Tanskan hallitsijan hallisemattomaan libidoon.

Lasiin olut valuu vaaleankeltaisena ja sameana. Jonkin verran kupliakin. Nämä tanskalaiset ja ruotsalaiset NEIPA:t, mitä minä olen päässyt maistamaan, ovat olleet hieman vaaleampia ja vähemmän sameita sekä suutuntumaltaan kevyempiä, kuin esimerkiksi suomalaisten tai virolaisten tulkinnat tyylistä. Liekö kyseessä sattuma, vai päästäänkö kohta puhumaan skandinaavisesta tyylistä tehdä NEIPA:a. 

Bastard Princessin tuoksussa eksoottinen hedelmä hallitsee. Maku on raikas ja niin ikään hedelmäinen. Erityisesti greippiä tuntuu löytyvän. Häivähdys myös männynkäpyä, mutta mistään paksusta humalamehusta ei oikein voi puhua. Katkerokin käväisee suuta kutittelemassa, mutta häipyy sitten kesken loppuliu'un yllättäen jonnekin. 

Melko hyvä olut, mutta jonkin tästä jää kuitenkin puuttumaan. Ehkä näin voimakas greippisyys ei jotenkin NEIPA:an istu tai en tiedä. Lievä pettymys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti