tiistai 5. joulukuuta 2017

Savukinkkua Saksasta: Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock

Sama vanha stoori. Työmatka Helsingissä. Aikaa jää parikymmentä minuuttia ennen junan lähtöä. Black Dooriin nopealle.

Suomi 100 juhlan aattona hieman yllättäen hanassa ei ollut mitään juhlateemaan sopivaa real alea. En tosin tiedä mitä se edes olisi ollut, mutta ehkä Malmgård sen olisi saattanut tehdä.

Lohdutukseksi sitten Brauerei Hellerin yhtä nimihirviötä Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbockia. Ja onhan Saksalla toisaalta ollut varsin merkittävä vaikutus siihen, että (hyvin todennäköisesti) pääsemme huomenna juhlimaan maamme 100-vuotista itsenäisyyttä, vaikkei historia sen yhteistyön osilta ehkä täysin kunniakas olekaan.

Urbockin sukulaista Märzenia Alkossakin taitaa olla jatkuvasti saatavilla. Urbock on kuitenkin hieman eri tavaraa: "A smoked bock beer for Bamberg’s strong beer season (October through December). Matured for months in ancient rock-cellars underneath Bamberg and tapped freshly from the oakwood cask. Similar to, but much bigger than the classic Maerzen style". 

Maku ja tuoksu ovat äärimmäisen kinkkuisen savuisia. Lisäksi mukana on melko tuhdisti maltaisuutta. Savuoluiden klassikko. Oikeutetusti. 

Hyvää Suomen satavuotisitsenäisyyspäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti